Vitina-Hercegovina: ILUSTRIRANI PETROV ŽIVOTOPIS ZA DJECU I MLADEŽ

           Osnovna škola Tina Ujevića u Vitina odlučila je pokrenuti projekt kako bi spasila od zaborava Petra Barbarića, uskoro prvog hercegovačkog blaženika. Vitina se nalazi blizu Klobuka u Hercegovini. U Vitini je časni sluga Božji Petar Barbarić nakon završene osnovne škole živio jednu godinu i radio kao trgovački pomoćnik u trgovini obiteljiBabić.

            U školi u Vitini su s osobitom radošću pokrenuli niz aktivnosti kako bi javnost upoznali sa životom mladića koji je svetost zaslužio obavljajući svoje svakodnevne dužnosti. Prvi koraku u školskom projektu je izdavanje ilustrirane biografije „Divan mladić Petar Barbarić”. Vedre ilustracije nacrtale su učenice sedmog razreda Nika Šarac, Lucija Barbarić, Anđela Biško, Anica Čolak, Anđela Čuvah, Iva Zadro i Milla Zadro. One su uzornog vladanja i odličnog uspjeha u školi. Savjesno i odgovorno obavljaju sve zadaće i sudjeluju u dodatnim oblicima rada i učenja te rado pomažu onima kojima je to potrebno.

Ovim vrijednim učenicama najveća podrška bile su ravnateljica Kornelija Biško, defektologinja Ana Rozić, psihologinja Martina Herceg, voditeljica smjene Ivana Corfuka i vjeroučiteljica Ana Bubalo koja je sastavila tekst za slikovnicu. Svakako bismo učinili veliki propust kad ne bismo zahvalili don Zeljku Maricu, ravnatelju Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić”   i Magdaleni Ljubas, direktorici Osnovne škole iz Travnika koji su pomogli i podržali naš rad.

                                                                                                                                           Ana Bubalo