Snovopriča o životu Petra u Vinkovcima

U organizaciji Ogranka Matice Hrvatske u Vinkovcima te Hrvatske matice iseljenika Podružnica Vukovar u Crkvi sv. Vinka Pallottija u petak 27. siječnja 2023., održan je glazbeno-scenska večer „Snovopriča o životu Petra Barbarića“.

Ovaj glazbeno-scenski prikaz zasnovan je na minucioznom proučavanju čudesnog životopisa časnog Sluge Božjeg Petra Barbarića, dramski tekst Rusmira Agačevića ispisan je kao najfiniji poetski imaginarij scenskog jezika. Fantazmogorične dramski slike, izrečene u snažnom leksičkom koloritu, estetski su pandan i umjetnički ekvivalent veličini vjerskog nadahnuća Blaženika. Njegovi suvremenici Erich Brandis, Petar Perica, Waclaw Mierzvinski kao dramski likovi Snovopriče pripovijedaju o smrtnosti i vječnom životu u onom susretanju religijskog i umjetničkog vjeruju, na istoj onoj kazališnoj sceni kojom je prije jednog stoljeća kao glumac stupao Petar Barbarić.

U programu sudjeluju: Rusmir Agačević, hrvatski književnik, redatelj, glumac i Dražen Švagelj, predsjednik OMH Vinkovci. MH Vinkovci