1993.

Petrova pomoć u Domovinskom ratu

         Otišla sam u mirovinu 31. XII. 1991. Istoga dana srušena nam je kuća i zapaljena štala sa stokom i ostalim vrijednostima. U tom ratnom paklu sačuvao nam je živote dragi Isus, njegova majka i Petar Barbarić kojim sam se utjecala u svakodnevnoj molitvi.

         Otočac, 20. siječnja 1993                                                                                      Katica Dujmović

 

Zahvala Petru iz Slavonije

(Objavljeno u: MI – list mladih,  svibanj 1993.)

         Šaljem Vam iznos za misu u čast Petru Barbariću. Namjena je znak zahvalnosti za pomoć unucima – studentima za položene ispite.

         Bošnjaci, 8. travnja 1993.                                                                                 Zahvalna baka M. L.

 

Spašen Petrovim zagovorom

(Objavljeno u: MI – list mladih,  srpanj-kolovoz 1993.)

         Po zagovoru Petra Barbarića uslišane su mi mnoge molitve. Navest ću samo jedno uslišanje. Moj rođak bio je na samrti u bolnici za tumore. Nije htio čuti da mu dovedem svećenika, a živio je bez oca i majke. Nije se ženio. Imao je samo 35 godina. Ja sam tada počela moliti devetnicu Petru Barbariću i nakon pet dana naišla je jedna dobra duša koja ga je pripremila za svete sakramente. I nije odbio svećenika. Šesti je dan pomiren s dragim Bogom otišao na drugi svijet. A ja sam dalje molila devetnicu. Puno hvala Majci Božjoj i Petru Barbariću. Zahvaljujem mu se i na drugim milostima i nadalje se preporučujem u njegove molitve.

         Zagreb, 4. svibnja 1993.                                                                                     Katarina Švetak

 

Ozdravio od padavice

(Objavljeno u: MI – list mladih  prosinac 1995.)

                Moj muž Vid obolio je još 1936. u Vidovicama od padavice. Moja i njegova rodbina postila je dvaput po 9 četvrtaka Petru Barbariću za njegovo ozdravljenje. Ja sam molila svaki dan u čast Petru 15 Očenaša, Zdravomarija i Slava Ocu i Vjerovanje na istu nakanu. Čim smo počeli postiti i moliti padavice je nestalo i nikad se nije povratila.

Zagreb, 11. srpnja 1993.                                                                              Vida r. Šokić Janjić

 

Sin sačuvan u ratu

(Objavljeno u: MI – list mladih, prosinac 1993.)

         Hoću se zahvaliti Petru Barbariću na uslišanim molbama. Izbjeglica sam iz Bugojna, a sada nastanjena u Baškoj vodi. Molila sam Petra Barbarića da mi po svom zagovoru kod dragog Isusa sačuva sina u ovom ratu. Sin mi je ostao živ i zdrav. Bio je u najtežim borbama. Ja sam se kao majka utjecala Petrovu zagovoru ne samo ovog rata nego mu se molim preko 20 godina za svoju djecu. Uvijek mi je bio u pomoći i uzdam se da će mi i odsada pomagati.

         Baška Voda, 22. rujna 1993.                                                                                     Slava Miljak

 

Petar ga odveo k Isusu

(Objavljeno u: MI – list mladih  svibanj 1994.)

          Molila sam devetnicu za unuka Brunu. Bio je jako bolestan do 15 godine života. Želio je Isusa, ali ga nije znao naći. I prije dvije godine Bruno je primio svete sakramente. Otada ide na bolje, a to po zagovoru Petra Barbarića. Od Boga mu velika hvala za sva uslišanja i dalje mu se preporučujem. Velika mi je želja da što prije bude proglašen svetim.

          Zagreb, 9. listopada 1993.                                                                                Katarina Švetak

 

Zahvala za dobiven posao i sačuvane živote

(Objavljeno u: MI – list mladih  siječanj-veljača 1994.)

          Zahvaljujem Petru Barbariću za dobiveni posao i za sačuvane živote mojih najbližih u ratu te za druge primljene milosti.

          Metković, 20. studenoga 1993.                                                                      Ivana Dragun

 

Petar pomaže i trgovcima

(Objavljeno u: MI – list mladih,  travanj 1994.)

          Prodajemo dijelove za auto. Išlo je slabo… Molila sam se Petru Barbariću i sve je pomalo krenulo. Danas ide dobro. govorila sam Petru: „Ti si bio trgovac pa znaš kako je kad ne ide dobro.“  Zahvaljujem dobrom Petru za pomoć.

          Osijek, 25. studenoga 1993.                                                                             Franciska Štetušić