1990.

Glas o ozdravljenju iz Australije

(Objavljeno u: MI – list mladih  veljača, 1993.)

         Živim u Melbourne u župi Sv. Leopolda Mandića. Vi ste posjetili našu župu za Božićne blagdane 1989., i donijeli Bilten Petra Barbarića i njegove sličice. Ja sam to uzela i sve pročitala. Petrov zagovor kod Oca nebeskoga još više je unio u moju dušu vjeru u Trojedinoga Boga.

         Imam staru majku od 84 godine. Imala je nas osmero djece. Kako smo dorastali, tako smo je i ostavljali. Otac je umro rano. Majka je živjela sama u svom domu, gdje joj je – kako sama veli – najljepše. U studenome 1989., snašla ju je uzetost. Uzeta joj je cijela desna strana, glava, govor, ruka i noga. Riječju, bila je živo drvo u krevetu.

         Bila je na liječenju u Varaždinskim toplicama. Liječnici su rekli da joj nema pomoći. Velika je starost. Ja sam joj najstarije dijete. Vjeri u Boga prva me je naučila majka i zato se moja ljubav prema njoj nikada ne gasi. Odlučila sam iskreno moliti devetnice Petru Barbariću da moli Oca nebeskoga za ozdravljenje moje majke. Petrov zagovor uz moju molitvu uslišan je kod Oca nebeskoga i moja je majka ozdravila. Ne samo ozdravila nego i radi u vrtu. Zato to od sada želim ljudima, pričati  promicati Petrov utjecaj kod Oca nebeskoga.

Vruće molim Boga za Petrovu beatifikaciju.

         Melbourne, 6. kolovoza 1990.                                                                                         N.N.

 

 

Gripe nestalo

         Prošle sam se godine prijavila za hodočašće u Rim na proslavu 400., godišnjice hrvatske crkve sv. Jeronima. Neposredno prije puta uhvatila me teška gripa i postojala sve ozbiljnija. U toj sam se nevolji utekla Petru Barbariću za pomoć i gripe je odmah nestalo. Zahvaljujem se Petru Barbariću što sam sudjelovala na proslavi i iz ruku samoga Svetoga Oca Ivana Pavla II. primila sv. Pričest.

         Zagreb, 15. svibnja 1990.                                                                                 Dragica Stipančić

 

Kašalj prestao

         Moju unuku Anu, koja sada ima 10 godina, mučio je sve od rođenja težak bronhitis i suh kašalj. Osobito ju je jako uhvatio prošle jeseni u studenome i trajao 3 sata. U toj sam nevolji zavapila: „Sveti Petre Barbariću, pomozi  mojoj starosti i ovom djetetu.“ Kašalj je te noći prestao i više se nije vratio.

         Zagreb 15. svibnja 1990.                                                                                     Dragica Stipančić