1997.

Progovorila i prohodala

(Objavljeno u: MI – list mladih  siječanj-veljača 1997.)

                Luca Đotlo rodom iz Viteza, telefonski je javila  vicepostulatoru iz Beča da je već prije po Petrovu zagovoru progovorila i prohodala. Od srca zahvaljuje Petru za tu udijeljenu milost.

                Beč, 15. 1. 1997.                                                                                             Vicepostulator

 

Ozdravila leđa

(Objavljeno u: MI – list mladih  listopad 1997.)

                Kada su me 1982. zaboljela leđa, nisam mogla na posao. Onda sam stavila Petrovu sliku na leđa. I bilo mi je dobro. U zahvalu Petru šaljem malen dar.

                Edmonton, 3. ožujka 1997.                                                                        Slavka Čolak

 

Majka sinu po Petrovu zagovoru izmolila duhovno zvanje

(Objavljeno u: MI – list mladih  studeni 1997.)

                Posjedujem već nekoliko godina sličicu Petra Barbarića. Javljam Vam da mi je uslišana velika molba. Imam troje djece, dva sina i kći. Mlađi sin i kći su zasnovali obitelj, a najstariji sin Marijan nije se nigdje mogao dugo zadržati na radnom mjestu. U tijeku deset godina radnoga staža promijenio je četiri radna mjesta. Nije se previše zanimao za brak, a imao je već 29. godina.

                Usrdno sam se molila nebeskom zaštitniku Petru Barbariću da mu izmoli duhovno zvanje. Inače je bio s duhovne strane puno bolji od ostale djece. Bio je u Frami (franjevačka mladež) u Čakovcu i financijski pomagao siromahe. Na moje veliko zadovoljstvo, prošle godine 31. srpnja otišao je u red Srca Isusova. Taj se red zove Dehonijanci jer ga je osnovao Ivan Leon Dehon.

                Bio je do Nove godine u Beču, a onda je otišao u Poljsku, jer tamo imaju školu. Za sada je vrlo zadovoljan i piše da će unatoč teškoćama zbog jezika izdržati. Tako se barem nada. Molimo se dnevno za njegov uspjeh. Mir i dorbo!

Čakovec, 8. travnja 1997.                                                                           Majka Ana

 

Svladana depresija

(Objavljeno u: MI – list mladih  rujan 1997.)

                Nedavno se mlađi kolega moga muža iz ureda našao u teškoj nevolji. Iz jednoga telefonskoga poziva saznala sam da je u bezizlaznoj situaciji. Već tri se dana zabravio u prizemnom stanu. Nikomu ne otvara niti se javlja. Bojali su se da će se ubiti. Prije je već napustio ženu i dijete. Izgubio je već drugo zaposlenje i u depresivnom je stanju.

                Odmah smo se zaputili k njegovoj majci koju do tada nisam poznavala. Sreli smo je ispred stana kad se vraćala iz crkve. Sva zaplakana reče nam sve ono što smo već čuli i znali. Smatrala je kao i mi da mu je jedini spas liječenje u bolnici, ali on to ne prihvaća. Skrivajući se noću od majke opija se i izbjegava ljude. Predložila sam njegovoj majci da zajedno molimo devetnicu Petru Barbariću i da postimo da dragi Petar izmoli kako bismo ga smjestili u bolnicu te da prihvati bolničko liječenje. Dan dva prije isteka devetnice on se napio i pao na ulici, tako da ga je policija odvezla u bolnicu u Vinogradsku u Zagreb. Istu me je večer nazvala njegova majka i rekla da će sve biti u redu, ako sutra prihvati liječenje. Ali ona se boji da to neće učiniti jer je nakon obrade već te noći htio doma. Odgovorila sam joj: „Hoće, gospođo, hoće! Vjerujte Petru i molitvi.“ I zaista je naš dragi Petar učinio sve. Naš pacijent je potpisao da pristaje na liječenje i ostao u bolnici. Sada je dobro. Njegova majka i ja, prema učinjenom zavjetu, svjedočimo za to ozdravljenje. Ta mi je majka rekla da je obavila i životnu ispovijed. Hvala i slava Petru!

Zagreb, 15. travnja 1997.                                             Katica Kalac i Marija Devčić

 

Unuka dobila posao po Petru

(Objavljeno u: MI – list mladih  rujan 1997.)

                Iz sve duše zavaljujem slugi Božjemu Petru Barbariću i Presvetom Srcu Isusovu na primljenoj milosti: moja je unuka dobila posao. I dalje molim njegov zagovor.

Kloštar Podravski, 17. travnja 1997.                                                       Zahvalna K. R.

 

Petar posreduje strpljivost u nevolji

(Objavljeno u: MI – list mladih  ožujak 1998.)

                Molila sam sa sinom Gordanom devetnicu za proglašenje Petra Barbarića blaženim. (Gordan ima dvadeset jednu  godinu. Teški je bolesnik. Ide na hemodijalizu). Čvrsto vjerujemo da nam je Petar s ostalim svecima izmolio od Srca Isusova i Marijina snagu da ovu tešku bol možemo snositi. I dalje mu se preporučujemo u moćan zagovor. Čitala sam nekoliko puta „Bilten Petra Barbarića.“

Zagreb, 8. lipnja 1997.                                                                                                                 A. Š.

 

Petar sa sv. Josipom rješava materijalnu krizu

(Objavljeno u: MI – list mladih  travanj 1998.)

                Osjećam potrebu da u ovom pismu javno iznesem što sam doživjela, nakon što sam molila devetnicu za proglašenje blaženim Petra Barbarića. Napominjem da sam u isto vrijeme molila devetnicu u čast sv. Josipa. Nalazila sam se u teškoj materijalnoj krizi: muž dugo na bolovanju, jedno dijete u vojsci, drugo na fakultetu nezaposleno, moja plaća mala… Pomoći niotkuda. Još smo imali prometnu nezgodu. Hvala Bogu, ostali smo živi, ali auto je bio jako uništen. Auto je odvezen k majstoru i već je određena cijena popravka.

                Dolaze uskrsni blagdani. Suprug je obavio sv. ispovijed (za Božić i Uskrs) nakon dvadeset pet godina braka. Majstor mu je uzeo za popravak auta 800 DM umjesto 1000 DM. Kad je suprug došao kući rekao je: „Majstor je naplatio 200 DM manje, pa ćeš moći kupiti hranu u Mađarskoj, jer je tamo mnogo jeftinije, i još platiti režiju.“ Toga trenutka sam glasno rekla da je to sigurno djelo devetnice koju sam molila za proglašenje blaženim Petra Barbarića. Hvala mu kao i sv. Josipu. Molit ću se i dalje za proglašenje blaženim Petra Barbarića.

Osijek, 10. lipnja 1997.                                                                                     Danica Stošić

 

Rane na nogama zacijelile

(Objavljeno u: MI – list mladih  listopad 1997.)

                Bezbroj puta zahvaljujemo Gospodinu Bogu Svemogućemu što nam je dao milost da nam sluga Božji Petar Barbarić izmoli ozdravljenje za moga brata Josipa Vrbanca. Naime, to je bilo još 1941. godine. Brat je išao u stolarski zanat, a obolio je na noge. Morao je biti operiran i bio je otpušten iz zanata. Rane mu nisu htjele zacijeliti. Dulje smo vremena imali knjigu o Sluzi Božjem Petru Barbariću koju smo rado čitali, a najviše brat. Molili smo svi u kući, preporučili ga u Petrov zagovor. Brat je postio 9 četvrtaka i zadobio je željeno ozdravljenje. Poslije toga je završio zanat. I sada, već u starijim godinama, još je na nogama živ i zdrav. Hvala dragom Bogu i Petru Barbariću. Preporučujemo se i dalje u njegov zagovor.

Zagreb, 6. srpnja, 1997.                                                               Viktorija Brezinščak

 

Izbjegnuta rastava braka

(Objavljeno u: MI – list mladih  listopad 1997.)

                Molila sam se Petru Barbariću za mir u mojoj obitelji. Roditelji su mi bili pred rastavom braka, ali danas je stanje bitno drukčije. Istina, još ima trzavica, ali sve je bolje od prijetnje rastavom braka.          Druga moja molitva bila je za jednoga moga poznanika. On je već nekoliko godina težak ovisnik o narkoticima i ja sam molila da s tim prestane. Još uvijek ne znam je li prestao, ali se ufam u zagovor Petra Barbarića i nadam se da će pristati.

Makarska, 2. kolovoza 1997.                                                                                     Ana B.

 

Slavonskobrodska liječnica zahvaljuje Petru

(Objavljeno u: MI – list mladih  studeni 1997.)

                Molitva me je uvela u misterij nedokučiva Božjega milosrđa i u životni put hrvatskoga mladića Petra Barbarića, te u spoznaju da se brojna uslišanja na njegov zagovor zbivaju sve do u naše dane.      Molila sam se i uzdala u tvoj zagovor da ćeš mi isprositi od Duha Svetoga milost izbora poziva i upisa na studij za moga sina, te da budeš i dalje čuvar i zaštitnik moje djece i obitelji. Hvala Ti na uslišanim molitvama. Hvala i Tebi, Nebeska Kraljice i Majko Marijo, uz molbu da svojim svemogućim zagovorom u Boga izmoliš da tvoje odabrano dijete Petar Barbarić bude uskoro uzvišeno na čast oltara.

Slavonski Brod, 8. listopada, 1997.                                                          Dr. A. D. B.

 

Sveučilištarac Sretno položio ispit

(Objavljeno u: MI – list mladih  listopad 1997.)

                Potaknut Vašom ispovijedi o Petru Barbariću odlučio sam nešto više saznati o tom divnom mladiću. Čitajući knjigu „Uskrsna zvona“ osjetio sam da bi mi zagovor Petra Barbarića mogao pomoći u nevolji u kojoj sam se našao. Naime, ja sam student i trebao sam izraditi jedan zadatak kao uvjet za upis u slijedeću godinu studija. Zadatak sam izradio i potom sam se pomolio i pouzdao u zagovor Petra Barbarića. Zadatak je ocijenjen pozitivno i ja sam se upisao na višu godinu studija. Uvjeren sam da sam sve to uspio baš zahvaljujući zagovoru P. Barbarića. Postao sam velik pobornik ovoga velikoga mladića te se svaki dan molim za njegovu beatifikaciju.

Zagreb, 16. listopada 1997.                                                                                        N. N.

 

 

Petar mu spasio život i pomogao ući u nogometnu momčad

(Objavljeno u: MI – list mladih  lipanj 1997.)

                Moj stariji sin kad je imao 15 godina želio je igrati nogomet, ali nikako da ga netko uzme u momčad koju on hoće. Pošao je konačno u neku grčku momčad na probu, a ja kao majka odlučim moliti devetnicu Petru Barbariću za njega. Jedne nedjelje sav sretan vratio se s probe: „Uzeli su me!“ A ja mu kažem: „Tko ti je pomogao? Bio je Petar Barbarić!“ Međutim je Denisa snašlo veliko zlo – komplikacija sa slijepim crijevom. Prebačen je u bolnicu i podvrgnut neizvjesnoj operaciji. Za majku i oca nastali su tjeskobni trenuci iščekivanja. Kad su ujutro jednog dana došli k njegovu liječniku u bolnicu čuli su radosnu vijest. Njegov liječnik koji ga je operirao veli da se još nikome nije dogodilo toliko zatrovanje, a da nije puklo slijepo crijevo. Kažu da je to čudo Božje. Naš sin se, hvala dragomu Bogu, Majci Božjoj i Petru Barbariću, dobro oporavio; nastavit će školu i misli ići na sveučilište. Svim majkama u Hrvatskoj poručujem da se za svoju djecu mole Bogu i Petru Barbariću.

Sydney, studeni 1997.                                                                                 Mila Terkeš

 

Spašena od otpuštanja s posla

(Objavljeno u: MI – list mladih  prosinac 1997.)

                Č. br. Stipo Dilber prenio mi je što je čuo od jedne gospođe u Zagrebu. Dogodilo se to u jednom zagrebačkom poduzeću prije koji mjesec. Dotična je gospođa dobila otkaz u poduzeću. Priopćila je svoju nevolju prijateljici koja joj preporuči da se devetnicom utekne sluzi Božjem Petru Barbariću za pomoć. I ona je počela moliti devetnicu. Posljednjega dana devetnice došao je direktor poduzeća u odjel na kojem je ona radila, a prije nikad tamo nije dolazio. Direktor upita gospođu kako je. Ona mu odgovori da nije dobro jer je dobila otkaz. A on joj reče: „Ostanite vi samo na svojem mjestu!“ zamislite kakav je osjećaj radosti preplavio njenu dušu!

Zagreb, 15. studenoga  1997.                                                                    Vicepostulator

 

Zahvalan glas iz Karlovca

(Objavljeno u: MI – list mladih  listopad-studeni 1997.)

                Zahvalna sam Gospodinu Isusu i presvetoj Djevici Mariji što je moja molitva kojom sam se preporučila u zagovor sluzi Božjem Petru Barbariću ispunjena. Preporučujem se i dalje.

Karlovac, 17. studenoga 1997.                                                                  Cvijeta Bratina

 

Pomoć obitelji prigodom sinovljeve operacije

(Objavljeno u: MI – list mladih  prosinac 1997.)

                Zahvaljujemo Vam na primljenom životopisu hrvatskog velikana Petra Barbarića od kojega je moja obitelj crpila snagu u očekivanju ishoda operacije našega sina Davora. Svaki dan smo molili devetnicu. Vjerujem sluzi Božjemu Petru Barbariću i želim da u što skorije vrijeme bude uzvišen na čast oltara. Naš sin Davor operiran je na veliki dan – blagdan Bezgrešnog Začeća B. D. Marije koju smo skrušeno molili da nas usliši po svom uzvišenom milosrđu. Hvala dragom Bogu, operacija je u potpunosti uspjela, i naš se sin polako oporavlja.

Mokošica, 8. prosinca 1997.                                                                      Ljiljana Jančić

 

 

Studentica našla ferijalni posao

(Objavljeno u: MI – list mladih  srpanj-kolovoz 1998.)

                Jedno poduzeće tražilo je studente da dođu raditi za vrijeme praznika. Moja unuka je isto željela, ali ona ide još u četvrti razred gimnazije, dakle nije student. Ipak je uspjela. Primljena je i to još kad je istekao rok za sve. Ona i još jedna djevojka bile su toliko marljive da su zadržane kroz dulje vrijeme. To je sve sredio ljubljeni Petar kojemu se svaki dan molim i još ću gorljivije ubuduće moliti. Ove godine moj sin je podigao zgradu na kat da više ne mora plaćati najamnine. Ako je Božja volja, imat će trgovinu u svojemu stanu. Za sve ide zahvala dragog Petra .

Čepin, 17. prosinca 1997.                                                            Franciska Šetušić

 

Petar je oslobodio teške kostobolje

(Objavljeno u: MI – list mladih,  svibanj 1997.)

                Albina Dalšašo, domaćica u Prnjavoru, početkom ovoga desetljeća teško je oboljela. U lijevom ramenu osjećala je strašnu kostobolju koja unatoč lijekovima nije popuštala. Potaknuta uslišanjima po zagovoru Petra Barbarića o kojima je čitala u Petrovu Biltenu, počela je devetnicu Božjem sluzi za ozdravljenje.  Molitvama je kroz devet dana dodavala post o kruhu i vodi. Već prije završetka devetnice osjetila je znatno olakšanje, a poslije su bolovi sasvim iščeznuli. „Sada ne bih znala ni pokazati gdje me je boljelo,“ veli ona. Ozdravljenica živi u Prnjavoru u Bosni. Ovim se putem zahvaljuje Petru Barbariću i preporučuje drugima da mu se utječu u svojim potrebama.

                Prnjavor, 18. 12. 1997.                                       Priopćila č. s. Josipa Andreata

 

Spas jednoga mladića

(Objavljeno u: MI – list mladih  listopad 1997.)

                Zahvaljujem za sličicu sluge Božjega Petra Barbarića s njegovim moćima. Zaista sam se uvjerila da je tu njegova posebna moć. Znala sam jednoga mladića, koji je bio u velikoj nevolji. Izgubio je vjeru. Počeo je mrziti sve što je Božje. Izrugivao je svoje roditelje što se mole Bogu. Sve što je zarađivao, išlo je u propast. Izgledalo je da je za nj sve izgubljeno. Ja sam uhvatila priliku pa sam sa spomenutom Petrovom sličicom pošla k njemu i položila sličicu na krevete gdje je mladić spavao. Zazvala sam Isusa, Mariju i Josipa da mi usliše prošnju što je iznosim po Petrovu zagovoru, ako žele da proslave njihova odabranika. Molitva je uslišana. Mladić se obratio.

  1. 12. 1997.                                                                                                                        N. N.

 

Spašen iz velike financijske nevolje

(Objavljeno u: MI – list mladih  listopad 1997.)

                Zagovor Petra Barbarića spasio me je iz velike financijske nevolje koja mi je zaprijetila. Petar mi je posredovao sretan ishod operacije, zahvaljujem mu i šaljem dar za Petrovu beatifikaciju.

                Kreimbach, Njemačka, 16. 8. 1997.                                                        Jozef Richardt

 

Od prve položila vozački

(Objavljeno u: MI – list mladih  ožujak 1998.)

                Zahvaljujem sluzi Božjemu Petru Barbariću što nas je uslišio u našoj potrebi. Moja mama, baka i ja postile smo i molile se o Petru Barbariću da uspijem položiti testove za vozačku i vožnju. Hvala Bogu i sluzi Božjem Petru Barbariću sve sam položila od prvi puta.

Göttingen, 30. prosinca 1997.                                                   Danijela Hermann