1996.

Oslobođena bolova u glavi

(Objavljeno u: MI – list mladih  travanj 1996.)

                Bolilo me u glavi. Svaki dan kad sam ustala osjećala sam glavobolju. Čitala sam na jednoj sličici Petra Barbarića da tko moli devetnicu za njegovo proglašenje blaženim, postiže mnoge milosti. Ja sam je molila i više me ne boli glava. Još sam imala jednu molbu na sud, i sve je dobro riješeno. Zahvaljujem sluzi Božjemu Petru Barbariću i sluzi Božjem Alojziju Stepincu za sve milosti što sam ih primila po njihovu zagovoru; i dalje se preporučujem njihovoj zaštiti.

Kloštar Podravski, 7. siječnja 1996.                                                         Roza Košćak

 

Unuk se sretno vratio iz vojske

(Objavljeno u: MI – list mladih  travanj 1996.)

                Po devetnici Petru Barbariću što sam je molila, unuk mi se živ i zdrav vratio iz vojske. Zahvaljujem se Petru i nadalje se preporučujem njegovoj zaštiti.

Kloštar Podravski, 7. siječnja 1996.                                                         Mara Zvonarek

 

Višekratno uslišana molitva Petru za posao

(Objavljeno u: MI – list mladih srpanj-kolovoz 1996.)

                Zahvalna sam Bogu, Gospi, Petru Barbariću na mnogim milostima. Tri puta sam molila za posao troje djece i sve se uslišalo. Još jedna nezgoda za Gospu Lurdsku. Spremale se kćerine zaruke, a dogodilo se da mi je ukradena šunka. Otišla sam u crkvu na misu i zaplakana molila Gospu i sve Božje miljenike. Kad sam došla kući, kćerin kum koji je saznao za nezgodu donio je šunku, a da nije htio uzeti ni kune rekavši: „Samo neka moje kumče bude sretno.“ Još jednom hvala Bogu, Gospi i Petru…

Brodski Stupnik, 9. ožujka 1996.                                                                 Anica Zlopaša

 

Petar joj pomagao doći na fakultet

(Objavljeno u: MI – list mladih prosinac 1996.)

                Javljam Vam se zbog toga što sam nakon izmoljene devetnice Petru Barbariću dobila traženu milost. Ispunila mi se želja, a želja mi je bila upisati se na fakultet. Uspjela sam, dapače bila sam treća na listi primljenih. Upisala sam Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, premda mi je prva želja bila ekonomija. Ali tamo nisam uspjela, pa me ponukalo da molim devetnicu Petru Barbariću i drugi sam put uspjela. Nadam se da sam dobro izabrala i da ću uspjeti završiti taj fakultet, iako spada u red težih fakulteta.

                Osijek, 15. listopada 1996.                                                                                         B. G.

 

Petar ga spasio za vječnost

(Objavljeno u: MI – list mladih svibanj-lipanj 1996.)

                Na Petrov smrtni dan 15. travnja o. g. nazvala me župljanka Brodskog Stupnika Janja K. i priopćila mi sljedeće. U prvoj polovici ožujka ove godine njen se otac približavao smrti, a već se 20 godina nije ispovjedio. Sve ponude sakramenata je odbijao. Ali kad se počelo moliti za njegov vječni spas Petru Barbariću, primio je svećenika i svete sakramente, te u miru s Bogom prešao na drugi svijet. Što mu je Petar više mogao učiniti nego li mu spasiti dušu!

                Brodski Stupnik, 15. 5. 1996.                                                        p. Vladimir Pribanić

 

Petar ga spasio od snajperskog metka

(Objavljeno u: MI – list mladih studeni 1996.)

                Već sam pisala o pomoći i zaštiti Petra Barbarića nad mojom djecom u domovinskom ratu. Evo još jednoga primjera! Prilikom jedne vojne akcije u Otočcu u rujnu 1991., godine moj sin Željo nalazio se na položaju u jednoj kući u neposrednoj blizini neprijateljske vojarne. Stajao je kraj prozora i tu ga je primjetio neprijateljski vojnik. Moj sin nije znao toga trenutka da je otkriven i da mu prijeti opasnost. Slučajno je sišao u prizemlje na nekoliko minuta da nešto pojede. Vratio se vrlo brzo natrag i na svoje zaprepaštenje na istom mjestu gdje je bio stajao ugleda rupu od snajperskog metka. Nosio je krunicu i sličicu Petra Barbarića koji ga je uz pomoć nebeske Majke sačuvao od smrti. Bilo je još puno kritičnih trenutaka te iste godine u kojim su mi sinovi bili u opasnosti. Ali hvala Bogu i našem zagovorniku Petru svi smo ostali živi. Redovito molim devetnicu za njegovo uzvišenje na oltar i preporučujem mu se i dalje da svim mladima u mojoj obitelji bude uzor u životu i put k Bogu.

                Otočac, 15. 11. 1996.                                                                                    Kata Dujmović